#1 VreauSiteIeftin.ro - Realizam site-uri de 25 de ani!

Promovare Site

8 Practici SEO pentru a creste traficul organic pe site ul tau!

8 Practici SEO pentru a creste traficul organic pe site ul tau!

Creșterea traficului organic reprezintă unul dintre principalele obiective ale afacerilor online de frunte. De aceea, brandurile din întreaga lume se străduiesc să ocupe primele locuri în recomandările motoarelor de căutare la interogările vizate. Totuși, transformarea acestui vis în realitate este mai ușor de zis decât de făcut.
Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) joacă un rol crucial aici, deoarece îți permite să urci în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP-uri) și să crești vizibilitatea site-ului tău pentru a genera mai mult trafic. Pe baza experienței mele în optimizarea site-urilor, iată câteva practici recomandate care te pot ajuta să ieși în evidență față de concurență în epoca suprasaturației de conținut.

1. Identifică cuvintele cheie potrivite.

Cuvintele cheie sunt extrem de importante pentru SEO. Identificarea celor care reprezintă cel mai bine nișa ta și crearea de conținut în jurul lor îți alimentează clasamentul în motoarele de căutare și te ajută să atragi un public relevant.
O greșeală comună făcută de afaceri la început este că vizează cuvinte cheie cu volum mare și ignoră dacă interogările vizate corespund cu ceea ce oferă. Acest lucru este o rețetă pentru dezastru, deoarece pierd oportunitatea de a construi o autoritate pe cuvintele cheie care reprezintă cel mai bine soluțiile lor, atrăgând astfel trafic nerelevant pe site-ul lor.
Selecția cuvintelor cheie necesită o considerare atentă, așa că îți recomand cu insistență să păstrezi nișa în centrul cercetării tale.

2. Creează conținut relevant.

Pentru a crește traficul organic, este esențial ca conținutul pe care îl produci să fie informativ și foarte relevant pentru publicul tău. Motoarele de căutare preferă conținutul care se adresează profunzimii tematice și facilitează accesul ușor la informații. Așadar, asigură-te că conținutul pe care îl creezi ajută oamenii să găsească răspunsuri la întrebările lor și să exploreze cu ușurință soluțiile pe care le caută. Crearea de conținut care abordează în detaliu interogările publicului tău îți va oferi un impuls mult necesar în clasamente și te va permite să depășești concurența.

 3. Optimizează titlurile și descrierile paginilor.

Pentru a urca în clasamentele motoarelor de căutare, este important să îți optimizezi titlul și descrierea paginii conform cuvântului(elor) cheie vizat(e) și intenției. Titlul și descrierea paginii tale oferă o scurtă prezentare a paginii tale motoarelor de căutare și o perspectivă rapidă asupra conținutului paginii publicului tău. Fiind primul lucru pe care utilizatorii îl văd, acestea ar trebui să fie punctuale pentru a capta atenția vizitatorilor.
Ideal, încearcă să menții titlul paginii între 50 și 60 de caractere (spații incluse) și descrierea în jur de 150 până la 160. Acest lucru îți permite să optimizezi textul pentru toate dispozitivele, fie ele desktop sau mobile.

4. Optimizează imaginile.

Adesea neglijăm importanța imaginilor atunci când creăm paginile noastre. Dacă le optimizezi bine, poți profita de căutarea prin imagini și atrage mai mulți vizitatori prin aceasta. Există câteva practici recomandate pe care trebuie să le urmezi aici:
• Adaugă titluri potrivite imaginilor tale și folosește cuvintele cheie vizate.
• Folosește text alternativ pentru a descrie imaginile tale.
• Evită utilizarea imaginilor aglomerate.
• Folosește imagini de înaltă rezoluție, dar fii atent la dimensiunea imaginii.
Optimizarea imaginilor nu doar că te ajută să transmiți mesajul tău într-un mod interactiv, dar îți permite și să obții mai multă tracțiune în mod organic.

5. Folosește linkuri interne.

Linkurile interne între paginile site-ului tău contribuie la îmbunătățirea clasamentelor tale în motoarele de căutare. Ele fac mai ușor pentru motoarele de căutare să evalueze ierarhia informațiilor de pe site-ul tău și să vadă cum facilitezi accesul vizitatorilor tăi la informații.
Linkurile interne nu doar că te ajută să îmbunătățești clasamentele de căutare, dar îți permit și să aduci tracțiune paginilor tale inactive prin valorificarea celor cu performanțe bune. Doar încearcă să eviți erorile de linkare, deoarece pot avea un impact devastator asupra SEO-ului tău

6. Optimizează URL-urile.

Modul în care construiești URL-urile are importanță când vine vorba de SEO. Un URL bine structurat facilitează navigarea informațiilor și oferă motoarelor de căutare un rezumat al conținutului paginii respective.
Pentru a crea un URL perfect, ar trebui să te asiguri că este concis, construit logic și optimizat pentru cuvinte cheie. Făcând acest lucru te va ajuta să obții clasamente mai bune comparativ cu URL-urile lungi și dezorganizate.

7. Reduce timpul de încărcare al site-ului.

Google, platforma cu cea mai mare cotă de piață în industria căutării, consideră experiența utilizatorului ca fiind unul dintre indicatorii critici care dictează SERP-urile. Acum, imaginează-ți experiența pe care o oferi dacă site-ul tău durează o eternitate să se încarce sau adesea eșuează să se încarce complet. Vizitatorul mediu se așteaptă ca site-ul tău să se încarce în trei secunde.
Pot exista diferite probleme care afectează timpul de încărcare al site-ului tău, cum ar fi densitatea codului, imaginile grele, problemele cu JavaScript, problemele de cache, plugin-urile inutile, redirecționările excesive, găzduirea mediocră și așa mai departe. Identifică problemele care afectează timpul de încărcare al site-ului tău și rezolvă-le pentru a asigura o experiență utilizator sublimă.

8. Construiește backlink-uri de calitate.

Obținerea de backlink-uri de la site-uri de renume este foarte importantă când vine vorba de SEO: Backlink-urile te ajută să construiești autoritate în nișa ta respectivă și îmbunătățesc clasamentul tău în motoarele de căutare pe cuvintele cheie intenționate. Dar trebuie să fii atent la câteva lucruri aici:
• Descurajează linkurile create prin spam.
• Evită linkurile sponsorizate.
• Asigură-te că backlink-urile nu provin de pe site-uri irelevante din punct de vedere tematic.
• Evită backlink-urile de pe site-uri neindexate.
• Asigură-te că backlink-urile nu sunt create folosind același ancor care vizează pagina ca și cuvânt cheie.

Pe scurt, încearcă să eviți linkurile toxice cu orice preț. Ele fac mai mult rău decât bine pentru SEO-ul tău. Fii sigur că toate backlink-urile tale sunt de înaltă calitate pentru a obține clasamente mai bune în motoarele de căutare.
Oricare dintre aceste sfaturi te poate ajuta să îmbunătățești SEO-ul, dar îți recomand să urmezi pe toate. Aceste practici de cea mai bună calitate sunt modalități eficiente de a crește numărul vizitatorilor site-ului tău fără a fi nevoie să cheltui foarte mult.

Nu esti inca convins?

Vezi site-urile facute de noi accesand portofoliul sau contacteaza-ne.

Verified by MonsterInsights